Rólunk 2020-05-29T19:25:43+02:00

Rólunk

„A szervezet gyógyulni akar. Segítsünk hát neki!”

Az EthOss® -t az Egyesült Királyságban székhellyel rendelkező EthOss Regeneration Ltd cég tervezi és gyártja.

A klinikusok által vezetett vállalatot, az EthOss Regeneration Kft-t 2013-ban alapította dr. Peter Fairbairn, világszerte elismert orvos, aki több mint három évtizedes szakmai tapasztalattal rendelkezik az implantológia területén, valamint Dr. Paul Harrison, elismert fogtechnikai termékfejlesztési szakember.

A cég egy egyszerű filozófiával jött létre – „A szervezet gyógyulni akar. Segítsünk hát neki!”. A szervezet természetes gyógyulási folyamatának segítségével a gyógyulási idő drasztikusan lerövidíthető, javítva a klinikai eredményeket és elősegítve a betegek kényelmét. Ez a filozófia vezette az alapítókat, amikor széleskörű tapasztalatuknak köszönhetően kifejlesztették az egyedülálló, irányított csontregenerációs műtétekhez használt
EthOss® -t.

A cég most az EthOss® népszerűsítésével foglalkozik. Egy széleskörű klinikai oktatási program keretén belül, világszerte számos beszélgetés és tanfolyam került megrendezésre 2017 óta. Az EthOss Regeneration az egyre növekvő számú disztribúciós partnereinek köszönhetően az egész világon végzi tevékenységét.

További információ az EthOss® -ról itt érhető el.

Peter Fairbairn

Peter Fairbairn

Peter a Detroit Mercy Egyetem Fogorvosi Karának (Mi., Egyesült Államok) vendégprofesszora és a Fogászati Implantológia Egyesület (Egyesült Királyság) oktatási igazgatója, valamint a Londoni Fogorvosi Egyesület ösztöndíjas elnöke.

Fogászati Implantátumokkal dolgozott 1991-től a Nyugat Londoni Scarsdale Fogászati Klinikán, és publikált számos cikket, PubMed tanulmányt (klinikai és állati témakörben egyaránt), valamint fejezeteket írt két kiadott könyvhöz. Az elmúlt 10 évben több mint 30 országban tartott előadást szerte a világon.

Peter 16 éve foglalkozik elmélyülten szintetikus graftok fejlesztésével.

Minas Leventis, DipDS, MSc, PhD

Dr Leventis DipDS (1999), MSc (2004) és PhD (2010) szájsebész, az Athéni Egyetem Fogorvostudományi karán végzett, Görögországban. 2008-ban a németországi, Heidelberg Egyetemen egy parodontológiai és implantológiai posztgraduális programban vett részt.
Dr. Leventis jelenleg az Athéni Egyetem Fogorvosi karán tevékenykedik, mint klinikai oktató és kutató, ahol graduális és posztgraduális hallgatóknak oktat szájebészetet, csontpótlást és implantológiát, emellett széleskörű kísérleti kutatásokat végez.

Dr. Leventist több esetben felkérték, hogy előadásokat tartson az egész világon megannyi, szájsebészettel kapcsolatos, tudományos témában. Számos nemzetközi tudományos folyóirat szerzője, többek között a Journal of Cranio-Maxillofacial Surgery, a TripleO, az Implant Dentistry, a Compendium és az EDI Journal hasábjain is megjelentek írásai.

London központjában lévő székhelyén magán munkái és klinikai kutatásai során az implantológiára, a szájsebészetre és a szövetpótlásra (Tissue Engineering) koncentrál. Több rangos nemzetközi- és brit tudományos társaság tagja, 2012-ben elnyerte az International Congress of Oral Implantologists (ICOI) “Diplomate” státuszát, az ADI (Egyesült Királyság) és a Leading Implant Centers aktív tagja, továbbá a görögországi ICOI-Hellas egyik alapítója.

Minas Leventis
Dr Paul Harrison

Dr. Paul Harrison, PhD, MBA, BSc

A Leeds egyetemi pályafutását követően, Paul alapított egy független, korszerű fogászati anyagokkal foglalkozó tanácsadó céget. Egy sikeres projekt során kifejlesztett egy, a csont növelésére szolgáló módszert, külső rögzítők alkalmazásával, hogy az megerősödjön a törés után. Ebből fakad Paul csontnövekedés iránti lelkesedése.

1989-től több fogtechnikai fejlesztésben vett részt, és megannyi SMART díjat nyert, amelyek közül az egyik Millennium Product státuszt kapott.

Paul 1998-ban megalapította a Swallow Dental Supplies-t, hogy forgalomba hozza a sikeresen kifejlesztett csontregenerációs termékeit. Az egyik ilyen termék a 2000-ben kibocsátott kalcium-szulfát és tri-kalcium-foszfát keveréke volt. A Swallow Dental Supplies egyike a legelismertebb fogászati ellátó cégeknek az Egyesült Királyságban.

Bár a Swallow Dental Supplies tevékenységében még mindig aktívan részt vesz, egy ideje Paul érdeklődése a termékek fejlesztése felé irányult; az ötlet megszületésétől a kereskedelmi sikerig. Az EthOss® egy ilyen termék, amely azonnal hatást gyakorolt a piacra, bárhol is vezették be a világon.